Ting å være klar over når du reiser til Israel

Israel er et fantastisk og ofte undervurdert reisemål. Israel har den perfekte blandingen av både religiøse steder og historiske destinasjoner, samt moderne og livlige byer og frodige strender og flott natur.

En tur til Israel vil garantert by på mangfold gjennom unike oppdagelser og opplevelser. Men som alltid, når du reiser til et nytt og spennende land, finnes det noen ting du bør være klar over for å være trygg og for unngå å bryte visse regler. Her er noen av de kritiske tingene du bør være klar over når du besøker Israel.

Stikkontaktene er annerledes

En ting som turister ikke tenker på når de reiser til et sted som Israel er at stikkontaktene har sin egen unike form. Dette betyr at de kommer uforberedt og ikke har riktig utstyr til å lade opp enhetene sine eller tørke håret.

En stor feil mange reisende gjør er å anta at en europeisk adapter vil fungere i landet, trolig på grunn av de sterke politiske båndene landet har til kontinentet. I stedet trenger du en unik adapter med tre plugger, og det er en god ide å ordne dette før du reiser ettersom du ikke burde kaste bort verdifull tid på å lete etter en butikk som selger dette.

Maten tilberedes kosher

Av religiøse grunner tilberedes mye av maten i Israel på en bestemt måte, og det er bra å være klar over dette når du reiser. Kosher betyr bare at dyret ble avlivet på den mest humane måten etter jødisk lov (Halacha).

I tillegg til dette er det også en god idé å lære seg spiseetiketten i landet. For eksempel er inntak av meieriprodukter sammen med kjøtt forbudt i landet, så det betyr at du ikke kan få ost på burgeren din. De nye generasjonene er ikke like strenge og følger ikke alle disse reglene, men det er greit å være klar over dette slik at du ikke opprører noen.

Pakk med sømmelige klær

Når du besøker Israel, vil du sannsynligvis få lyst til å besøke noen av de mer religiøst betydningsfulle stedene i landet. Da bør du sørge for at du er sømmelig kledd ettersom

noen mennesker i landet er svært ortodokse. Dette betyr at du bør dekke skuldre og ben på disse stedene, men også når du vandrer i ortodokse nabolag.

Det å gjøre dette kan være ubehagelig med tanke på at landet er ganske varmt, men det er et tegn på respektløshet dersom du ikke gjør det. Så dersom du skal til steder som Klagemuren eller der Jesus ble korsfestet, bør du tenke over hva slags klær du tar på deg.

Pengespill er for det meste ulovlig

På grunn av religiøse årsaker er pengespill stort sett forbudt. Du kan ikke spille klassiske spill, for eksempel de du finner hos Maria Live Casino, men det finnes imidlertid noen interessante unntak fra denne regelen.

Folk har for eksempel lov til å spille i det nasjonale lotteriet, og satse på sportspill. Imidlertid er spill som poker, spilleautomater og roulette ikke tillatt, med mindre det skjer på et lisensierte cruiseskip.

Sikkerheten er mer robust

På grunn av Israels fortid er sikkerheten når du ankommer flyplassene litt strengere enn hva du kanskje er vant til andre steder. Som turist kan du forvente å bli intervjuet av sikkerhetspersonalet slik at de kan vurdere trusselnivået ditt. Du bør ikke få panikk over dette ettersom dette er for å holde alle reisende trygge.

Du vil bli stilt spørsmål som årsaken til besøket og hva du planlegger å gjøre, så sørg for å ha et svar klart slik at du ikke ser engstelig eller mistenksom ut. Vær også forberedt på kø når du forlater flyplassen og at ting kan ta litt tid.