Tel-Aviv har langt mer enn bare kultur å by på

Selv om Tel-Aviv uten tvil er en kulturell destinasjon for mange, så har byen langt mer å by på. Du vil finne et mangfoldig utvalg mat, spennende historie og ikke minst internasjonale merkevarer fra hele verden. Byen har utrolig nok raskt blitt et populært samlingspunkt for mennesker fra alle deler av verden.

Posisjonert med en utrolig vakker kystlinje ved middelhavet kan Tel-Aviv derfor fremstå som en perfekt feriedetinasjon for nordmenn som lengter etter sol og varme.

Tel-Aviv som feriedestinasjon

Når man snakker om middelhavet er det gjerne land som Italia, Tyrkia, Kypros og Malta som lander i tankene til Nordmenn, men du vil finne mye av det samme i Tel-Aviv. Israel er nemlig posisjonert lenger sør enn de fleste destinasjoner nordmenn vanligvis reiser til, noe som betyr at de har en mer stabil varme gjennom store deler av året.

Utover dette vil du få den samme tilgangen til eksotiske kystlinjer, utmerket mat og ikke minst gjestfrihet i særklasse. Selv om Tel-Aviv etterhvert har blitt kjent som en by med yrende uteliv, så er det greit å planlegge i forkant. Mange av de mer profilerte stedene kan bli fullbooket, og erfarne reisere vil derfor alltid sikre seg et bord før de legger ut på tur.

Opplev kulturen

Tel-Aviv er naboen til den historiske byen Jerusalem, men det er også en rekke ting å følge med på i Tel-Aviv uten at du må forlate byen. Flere områder er nemlig listet opp UNESCO sin kulturarvliste, så for den historie interesserte – kan det absolutt være gode muligheter for å lære om noe nytt.

Blant annet kan du ta turen innom Neve Tzedek som er en av de eldste områdene i byen. Her vil du finne enrekke koselige kafer, butikker og parker som tar deg tilbake til en svunnen tid. Pass imidlertid opp for typiske turistfeller som kan være unødvendig dyre.

Vil du heller bevege deg litt mer kan du vandre langs Tayelet – en lang promenade som ender opp ved kystlinjen i Tel-Aviv. En rask tanke om hvem som gjennom flere tusen år har gått denne promenaden kan fort treffe på både den ene og andre historiske personligheten.

Oppsummering

Selv om Tel-Aviv kanskje anses som en litt sær destinasjon, så har byen utrolig mye å friste med. Her finner du en akkurat passe stor by langs middelhavet som byr på både yrende uteliv og spennende kultur. De har også en rekke muligheter for deg som elsker å spille i sola, nyte late dager på stranden eller bare vil oppsøke noen av de mest fasjonable områdene på østkanten av middelhavet. Utover dette er det flere UNESCO område rundt byen, og den historiske byen Jerusalem er bare en kort biltur unna.